€ 2740,50 !!

Wat een geweldige prestatie van de kinderen van OBS de Kameleon. Groep 8 kwam met het idee om iets te doen voor het goede doel. Dit wilden ze heel graag omdat ze op het nieuws zagen dat niet iedereen het even goed heeft.

En zo hebben we kennis gemaakt met de Al-Wali Foundation. een stichting die zich inzet voor arme dorpskinderen in Indonesië.

De kinderen hebben allerlei unieke acties gedaan om geld in te zamelen. Zo hebben ze flessen gespaard voor het statiegeld, zelfgemaakte knutselwerkjes verkocht en een heitje voor karweitje gedaan. Daarmee inspireerden ze ook de kinderen in andere groepen en zo werd het een schoolbreedproject.

Drie kinderen van groep 8 mochten, samen met juf Zehra, hun verhaal doen op RTV-West. Hier hebben ze ook direct de sponsorloop aangekondigd. De sponsorloop zelf was een groot succes. Het was een schitterende dag en de kinderen deden erg hun best om zo veel mogelijk rondjes (en dus geld) binnen te slepen.

Uiteindelijk heeft juf Zehra een cheque mogen overhandigen aan de Al-Wali foundation van maar liefst €2740,50 !!! Een fantastisch bedrag.

Wij willen alle kinderen, ouders en buurtbewoners bedanken voor hun inzet. Het is mooi om te zien dat kinderen in Nederland d.m.v. goede voorlichting leren geven om de kinderen aan de andere kant van wereld.

IMG-20150330-WA0019

chequealwali

Please activate some Widgets.