Grote rekendag meetkundeselfies


Meer info? Scroll naar beneden voor de uitleg.


 

Houdt Ralph nou de toren van Pisa tegen?

Houdt Ralph nou de toren van Pisa tegen?

Zit Youssra nou op het hoofd van juf Britt?

Zit Youssra nou op het hoofd van juf Britt?

Of zit juf Anout op het hoofd van juf Britt?

Of zit juf Anout op het hoofd van juf Britt?


 

Beste ouders van de Kameleon,

Op woensdag 25 maart doen wij mee aan de Grote Rekendag. Deze ochtend zal groep 1 t/m 8 de hele ochtend met allerlei uitdagende rekenactiviteiten aan het werk zijn.
Omdat wij graag de kinderen betrekken bij deze dag wordt er vooraf een fotowedstrijd georganiseerd. U begrijpt al dat het niet zomaar een foto moet zijn, maar er moet een rekenachtig raadsel in verborgen zitten. Dit wordt ook wel een meetkundeselfie genoemd. Op de foto is iets onwaarschijnlijks te zien zonder dat de foto bewerkt is. Denk aan een kind wat de toren van Pisa weerhoudt van omvallen. Voor nog meer tips en ideeën over hoe het moet kunt u vinden op internet. Typ daarvoor in Google de woorden “forced perspective photography”.
crushed_foot perspective17
Als u het leuk vindt kunt u van uw kind een meetkundeselfie maken en deze mailen naar meester Tim. Zijn e-mailadres is T.Geers@obsdekameleon.nl. Hij zal alle foto’s op de site zetten zodat u ook de overige deelnemers kunt bekijken! Ook kunt u dan al zien wat voor soort foto’s ingestuurd zijn zodat er niet te veel overlap zal zijn.
De foto’s kunnen tot en met maandag 23 maart ingestuurd worden, hierna sluit de inschrijving. De winnaar van de fotowedstrijd wordt bekend gemaakt op woensdag 25 maart.
Mocht u nog vragen hebben kunt u ze mailen naar z.beder@obsdekameleon.nl
Wij hopen dat u, samen met uw kind ,enthousiast aan de slag gaat en mooie meetkundeselfies te ontvangen.
Met vriendelijk groet,

Zehra Beder
Rekencoördinator