Ontbijt
Als school gaan we ervan uit dat wanneer een kind op school komt, hij/zij thuis al ontbeten heeft. Een goed ontbijt levert energie voor de benodigde concentratie op school.

Eten en drinken in de ochtendpauze
In de ochtend eten de kinderen vers fruit/groente. Denk hierbij aan appel, peer, banaan, mandarijn, kiwi, een schaaltje aardbeien, druiven, blauwe bessen, druiven, snacktomaten, een stuk komkommer, wortel en paprika. Wanneer een kind aan fruit/groente niet voldoende heeft, dan mag dit aangevuld worden met noten en gedroogde vruchten.

We drinken alleen water of melk. Het drinken van water is de hele dag toegestaan. Water is de beste en gezondste dorstlesser. In elke klas is er een kraan aanwezig, waar de leerlingen de bidons kunnen vullen.

Eten en drinken tijdens de lunch
Bij de lunch eten de kinderen brood evt. aangevuld met fruit, groente of noten en drinken we water of melk. Een voedzame lunch geeft een kind genoeg energie en pit om de hele middag te spelen en te leren.